Njuter av campinglivet

Regnet verkligen vrÀkte ner första natten, men vi rann inte bort och vi överlevde utan problem. :)

I onsdags var det rĂ€tt trist vĂ€der och vi hade en förmiddag med ”bara vara” för att pĂ„ eftermiddagen Ă„ka till stan och inhandla skolsaker Ă„t barnen och regnklĂ€der Ă„t mig. VĂ€l hemma igen klarnade det sakta men sĂ€kert upp och vi tog fram metspön och mask och knallade ner till bryggan.


Precis som jag sjÀlv Àr lÀrd, vill jag att mina barn ska klara av att fiska sjÀlv. HÀr övervakar jag nÀr Julina plockar fisken av kroken.
Alla tre tjejer kan sÀtta mask pÄ kroken och hÄlla i fisken sÄ den inte gör sig illa pÄ kroken, men det Àr bara Julina som plockar av fisken sjÀlv (under övervakning). Julina har Àven fÄtt pröva pÄ att avliva fisken, men har inte riktigt tillrÀcklig krafter Ànnu i fingrarna för att kunna knÀcka nacken pÄ dem.


Det nappade som tur var bra, Àven om de flesta firrarna Äkte tillbaka i sjön.


Fyra smÄttingar behöll vi för att tjejerna och jag skulle fÄ smaka. Rökte dem i COBBen och det gick utmÀrkt. Verkligen Àlskar mitt minikök!! Tycker att alla som campare, sjömÀnniskor och friluftsmÀnniskor borde fÄ pröva pÄ denna fantastiska lilla manick!

Kan tillĂ€gga att min kĂ€re make rös nĂ€r han kom bĂ€rande pĂ„ första firren hĂ€ngandes pĂ„ kroken och meddelade mycket bestĂ€mt ”jag tycker VERKLIGEN inte om fisk! Inte alls!!”. Han sĂ€tter inte mask pĂ„ kroken, han tar inte loss fisken, han dödar den inte och han Ă€ter den inte. DĂ€rav anser jag det bĂ€st att lĂ€ra barnen frĂ„n början hur man fiskar. ;)

Följande dag anlÀnde vÄra goa vÀnner, Adam och Irene med sina tvÄ barn Sofia och Villhelm. Vi passade pÄ att simma lite, ta en tur med trampbÄt och kanot hÀr i vÄr lilla pöl (man kan nÀstan gÄ över till andra sidan) och lÄta barnen leka. Till vÄr stora förvÄning rullade Àven mina förÀldrar in med sin husbil för att besöka oss. Med sig hade de lille Milian, min brorson.


MÄste ju passa pÄ att testa flytvÀstarna sÄ barnen vet hur det kÀnns om de skulle trilla i. Natalie stÄr pÄ stegen, Julina lÀngst ut i blÄ flytvÀst, Sofia lÀngst till höger i bild och Moalie strax intill henne. Mannen i vattnet Àr en av vÄra grannar som Àr lÄngliggare hÀr pÄ campingen och hans son Rasmus som simmar mot stegen dÀr Natalie stÄr.


Även Milian ville hoppa i vattnet, sĂ„ det var bara för farmor att sĂ€tta sig pĂ„ bryggan och blöta ner sig. :)


Adam gjorde sitt bÀsta för att fÄ ryggskott och Villhelm njöt i fulla drag.


Natalie och Sofia simmar tillsammans.


Ja, sĂ„ hĂ€r sĂ„g vĂ„rt ”taikonlĂ€ger” ut. Pappa och mammas husbil till vĂ€nster i bild, Adam och Irenes lĂ„nade husvagn i mitten och vĂ„r Junamo lĂ€ngst till höger. DĂ€r vid lĂ„ngbordet Ă„t vi sedan middag tillsammans hela gĂ€nget.

Hela dagen hade vi underbart sommarvÀder.


Följande dag, fredagen, skulle Irene, Adam och deras barn Äka hem, sÄ vi passade pÄ att simma en sista gÄng innan det bar ivÀg hemÄt för dem. Nicke har lyckats koppla av rejÀlt som synes (pÄ bryggan nÀrmast kameran). :) Irene övervakar och Adam filmar. PÄ bryggan, uppe vid stegen, stÄr tjejernas nya kompis Lia. Hennes farmor och farfar Àr lÄngliggar hÀr sedan 7 Är tillbaka. Lia fyller 9 nÀsta helg, sÄ Julina och Natalie Àr i himmelriket.


KvÀllen spenderade Julina med Lias familj som hade trekamp. Julina sov över hos Lia i deras tÀlt en liten bit bort pÄ campingen. Har de inte tagit sig en underbar plats, Lias farmor och farfar? :)

Idag hade vi egentligen tÀnkt Äka hem, men kommer att stanna Ànnu en natt (eller fler om det gÄr). Vi har varit hem och hÀmtat hit vovvarna och ska nu se hur det hela artar sig. Freja och Stina Àr vana att vara med pÄ camping, sÄ det Àr inga problem, men gamlingen fÄr vi helt enkelt försöka lÀra upp. :S Ingen lÀtt sak vill jag lova! Hon anser sig ha stort revir och tycker att smÄhundarna ska hÄlla sig rejÀlt pÄ avstÄnd och hur lÀtt Àr det i ett litet förtÀlt eller en liten husvagn? NÄ, vi ska testa nu en natt och gÄr det inte, sÄ fÄr vi fundera hur sjutton vi ska lösa det nÀsta Är om vi vill bli lÄngliggare.


HÀr anser Emmi att hon ska sova. FÄr se om hon fÄr sin vilja igenom, eller om vi lyckas övertala henne att komma med oss in i husvagnen.


Freja och Stina har fÄtt krypa in i buren ett tag för att lÄta Emmi vÀnja sig vid campinglivet. De verkar inte ha sÄ mycket emot sitt tillfÀlliga fÀngelse, utan la sig till ro och somnade bums.

Ja, nu Àr det bara att hÄlla tummarna för att vi inte mÄste packa ihop och Äka hem mitt i natten p.g.a. Emmi och att Äskan som mullrat pÄ avstÄnd tidigare ikvÀll hÄller sig borta.

Nu ska vi snart bÀdda ner Ät maken och mig. Kanske blir lite tv mys innan vi slÀcker lampan för den hÀr dagen.

Bakom tangenterna
Miina

Det hĂ€r inlĂ€gget postades i Mys pĂ„ Åland. BokmĂ€rk permalĂ€nken.

Ett svar till Njuter av campinglivet

  1. For hottest news you have to visit web and on web I found this web site as a most excellent web site for newest updates.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>