Morsdag vid Junamo

Natten gick riktigt bra. Vi hade + 19 grader som kallast. 21 nÀr vi la oss, 20 nÀr vi vaknade. Helt perfekt med andra ord. Min rygg gillar vÀl inte helt och hÄllet denna sovstÀllning, men den ska vÀl vÀnja sig vartefter sommaren framskrider. :)

Jag fick ljuvliga presenter av min underbara familj. Mer om dem finns hĂ€r. OBS!!! ”p” i lĂ€nkensadress i ordet WordPress MÅSTE vara liten bokstav (alltsĂ„ w o r d p r e s s och inget annat!!) och mĂ„ste Ă€ndras manuellt nĂ€r du klickat pĂ„ lĂ€nken. Bloggen hĂ€r pĂ„ detta webbhotell gör om lĂ€nken pĂ„ nĂ„got mĂ€rkligt sĂ€tt att det blir ”WordPress” istĂ€llet och dĂ„ lĂ€nkar den helt enkelt fel.

Efter frukosten som intogs i förtĂ€ltet, körde KrĂ„kskĂ€rens stugors Ă€gare förbi pĂ„ campingen. Far min stannade förstĂ„s och pratade med honom och vips stod han dĂ€r och gastade Ă„t Nicke ”Har du en kall öl?”. Vi höjde vĂ€l lite smĂ„tt pĂ„ ögonbrynen, men inget Ă€r ju mĂ€rkligt nĂ€r det handlar om min far. Desto mer höjde vi pĂ„ ögonbrynen nĂ€r det visade sig att han köpt 4 abborrar och 1 sik, nyupptagna, av killen. Han ville inte ha betalt, men en kall öl tackade han inte nej till.

Pappa tog med sig tjejerna till stranden och visade dem hur man dödar fisken och sedan rensar dem. Detta eftersom maken min vÀgrar utföra dessa sysslor och man aldrig sÄ noga kan veta hur mina hÀnder kommer att fungera i framtiden. DÀrför mÄste ju tjejerna lÀra sig frÄn de Àr smÄ.

Medan pappa förberedde fiskrökningen, gick jag och mamma ut pÄ bryggan med tjejerna. Mamma sÄg en massa grodyngel. Vi andra som faktiskt anvÀnder vÄra glasögon nÀr vi behöver dem sÄg dock att det var mygglarver.

NĂ€stan spegelblankt vatten. Helt underbart.

En av mina favoritbilder. Den sÀger sÄ mycket om lugnet dÀr. Om hur allt bara vilar i nuet. Det finns inga mÄsten. Det enda som gÀller Àr att leva hÀr och nu, att vila i nuet, att vÄga vara just hÀr, just nu, utan tankar, utan krav. Bara vara.

Jag lÄg dÀr pÄ bryggan och blickade upp mot trÀdtopparna. SmÄ vÄgor vaggade stilla. Förevigade det ögonblicket.

I nÀsta ögonblick dök detta upp i mitt synfÀlt. Jag hann inte ens börja sÀnka kameran. Shit vad jag hoppade till!

PĂ„ vĂ€g tillbaka övade Natalie pĂ„ ”eldsflammorna” som tjejerna fick av Tanja igĂ„r. Ni vet de dĂ€r som gav tjejerna blĂ„mĂ€rken. ;)

Tillbaka vid Junamo spelade vi lite fotboll i vÀntan pÄ lunch bestÄende av de rökta fiskarna. Fiskarna röktes sjÀlvklart i COBBen. Fantastiska grej!

Efter lunchen bakade vi en LCHFtÄrta i COBBen i vÀntan pÄ att Julinas farmor och farfar skulle komma för att fira morsdag med oss. TyvÀrr blev det inga bilder pÄ besöket, men vi njöt nÄt sÄ oerhört i solen. Kan sÀga att det kÀnns i mitt ansikte, syns tydligt pÄ min nÀsa och syns mins lika tydligt pÄ min makes panna och nÀsa.

NÀr vi vinkat av Julinas farmor och farfar och invÀntade lillebror Marcus (Malle) med sambon Sofia med bebis i magen och min Àlskade brorson Milian, skrattade vi sÄ tÄrarna rann Ät alla lustiga försök till att lÀra sig rocka rockring! Natalie Àr en baddare pÄ det hela och kan rocka oavbrutet en hel rast i skolan om hon sÄ önskar. Hon hoppar pÄ ett ben, hon skuttar sidledes, hon promenerar omkring e.t.c. Det hon inte grejade var att plocka upp frisbeen frÄn marken nÀr hon missade. Hon kom sÄ nÀra som 20 cm frÄn marken, sen tappade hon ringen. HÀr ser ni min kÀre makes och min mammas tappra försök.

NÀr Malle, Sofia och Milian kommit, gick de över till att kasta frisbee. HÀr Àr det Natalie som fÄngar elegant med min lillebror i bakgrunden.

Milian Àr en riktig going. Tuffing Àr han oxÄ, eller han ser Ätminstone ut som en tuff Emil i Lönneberga. :)

Milian vill oxÄ rocka rockring!

Malle ger fart och snurrar ringen i vÀntan pÄ sin tur i frisbee-leken.

Han har jÀkligt skön stil, min bror, nÀr han fÄngar frisbeen!

Hundarna gillar sin hundgÄrd. HÀr ligger Freja och solar.

SöndagshÀng innan middagen fÄr avsluta bildsessionen för den hÀr gÄngen. Det blev lixom inte fler bilder tagna denna gÄng. Inte med min kamera Ätminstone.

Vi Ă„t middag tillsammans som vi tillrett pĂ„ COBB-grillarna. Medan desserten tillreddes, tog Malle tjejerna med sig för att hĂ€mta en trampbĂ„t som slitit sig under vintern och Ă„kt upp i vassen en bit frĂ„n oss. Natalie och Moalie fick ta första etappen eftersom vi bara har 2 flytvĂ€star med oss, medan jag, min mamma, Julina, Sofia och Milian stod pĂ„ bryggan och vĂ€ntade in gĂ€nget till havs. VĂ€l framme bytte tjejerna plats och Julina Ă„kte ivĂ€g med Malle för operation rĂ€dda-trampbĂ„t-i-vassen. TyvĂ€rr var trampbĂ„ten vattenfylld och fĂ„r ligga dĂ€r tills vi hittar lite kraftigare don att fĂ„ loss den med. PĂ„ vĂ€g tillbaka hördes över vattnet ”Trampa pĂ„, ett, tvĂ„, ett, tvĂ„.” medan Malle lĂ„g med fötterna upp och njöt av det fina vĂ€dret. Behöver jag sĂ€ga att jag Ă€r uppvuxen med en retsticka utan dess like? Julina kĂ€mpade tappert och som lön för mödan fick hon sedan njuta av att sitta med fötterna uppe medan han trampade sjĂ€lv. Tydligen har Ă„ldern tagit ut sin rĂ€tt och nu har det Ă€ven börjat infinna sig lite omtanke bakom retandet…Ă„tminstone ibland!

Ja, sen gick vi dĂ„ tillbaka till vagnen. Åt dessert. Diskade undan. Packade ihop och Ă„kte hem. Med en gemensam suck och klagan lĂ€mnade vi campingen för den hĂ€r gĂ„ngen. Jag hoppas vi Ă„tervĂ€nder mycket snart! Det hoppas nog Ă€ven resten av familjen med.

Tack, alla inblandade, för en underbar helg och morsdag!

Bakom tangenterna
Miina

Det hĂ€r inlĂ€gget postades i Mys pĂ„ Åland. BokmĂ€rk permalĂ€nken.

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>